Każdy z nas chciałby zjeść coś innego bardzo smacznego. Ale żeby nie wymagało dużo pracy. Zakupujemy filety z kurczaka i odkorowujemy polędwiczkę, Pozostałe trzy części dzielimy na trzy części. Rozbijamy trzy części młotkiem i posypujemy pieprzem i solą. Następnie kotlety panierujemy w jajku i przyprawach z dodatkiem soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy do czerwoności i obsmażamy z obu stron na złoty kolor Później przygotowujemy farsz, który składa się z drobno pokrojonej cebuli po chwili dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem i sola. Patelnie przykrywamy pokrywka i dusimy to na wolnym ogniu, aż odparuje sok. Usmażone kotlety z kurczaka rozkładamy na talerzu i rozkładamy na nich pieczarki. Później kładziemy na każdy kawałek gruby plaster żółtego sera. Oczywiście wybieramy ser taki jaki lubimy najczęściej wybieramy ser z ziołami. Wkładamy do piekarnika kotlety i pieczemy tak długo aż ser się rozpuści. Jeśli mamy kotlety schabowe które zostały nam z poprzedniego dnia możemy w ten sposób z nimi zrobić.

Podobne artykuły

  • Krótka instrukcja na niezwykłe atrakcje.Krótka instrukcja na niezwykłe atrakcje. To prawda, że suchy lód na zabawie domowej na pewno zrobi wrażenie. Pytanie tylko brzmi jak zrobić suchy lód w warunkach domowych? To bynajmniej nie jest wcale takie trudne i wystarczy w […]
  • Gotowanie na ekranieGotowanie na ekranie W ostatnich czasach wielkim powodzeniem cieszą się programy kulinarne, w których gotuje się. Jest to być może paradoks telewizji, wszak nikt widzów nie może poczuć zapachu gotowanego […]
  • Jak zrobić chleb w domu?Jak zrobić chleb w domu? O tym jak zrobić chleb można znaleźć dużo informacji, ale problem zaczyna się jeżeli nie wiemy jak zrobić chleb w domu. Otóż, cały proces jest bardzo prosty, wystarczy zakupić odpowiednie […]
  • PrzystawkiPrzystawki Często, zanim kelnerzy przyniosą nam zamówione danie główne w postaci obiadu, przynoszą nam do stołu przystawki, którymi możemy zająć ręce, umysł, a także którymi zapełniamy żołądek w […]
  • Wino do potrawWino do potraw Wino jak wiemy dodaje potrawom bardzo smaku. Bardzo często wino podaje się do bigosu. Na co dzień nie kupujemy wina i nie dodajemy go do potraw ale warto skorzystać go do niektórych […]
  • Jak przechowywać produktyJak przechowywać produkty Przechowywanie posiłków i produktów jest bardzo ważne i każdy z nas musi o tym pamiętać. Należy zawsze kupować świeże produkty. Natomiast egzotyczne produkty maja za sobą bardzo długą […]