Czasami przygotowujemy przyjecie w domu i nie powinniśmy przygotowywać wydzielonych kawałków mies na talerzu. Mięsa podajemy zawsze w całości natomiast gospodarze kroją je na kawałki. Wiadomo ze nie jest to łatwe i to wszystko dzieje się an oczach gości, dlatego tez musimy się przygotować odpowiednio już w kuchni. Oczywiście w kuchni powinniśmy ponacinać kości drobiu aby nie mieć problemu. Jeśli przygotowujemy indyka wtedy musimy podzielić go na mniejsze części i położyć go z powrotem na talerzu. W przypadku kurczaka dzielimy skrzydła i uda Oddzielamy piersi od mostka i dzielimy na mniejsze płaty. Musimy tak pokroić kurczaka aby wyglądał w całości na talerzu. Polędwice i schab podajemy w całości. Na stół zawsze podajemy schab bez kości. Dzielenie tego mięsa jest bardzo proste jeśli dzielimy w poprzek włókien. Mięso dzielimy na plastry o długości jednego centymetra. Schab pieczony jest bardzo dobrze podzielić gdyż nie ma kości i bez problemu kroimy na takie kawałki na jakie tylko chcemy.

Podobne artykuły

  • Kuchnia orientalnaKuchnia orientalna Zapewne każdy z nas ma swoją ulubioną kuchnię. Jedni miłują swoją rodzinną polską kuchnię, czyli kotlet schabowy i ziemniaki z kapustą, inni lubią włoskie potrawy jak spaghetti czy […]
  • Jedzenie ostrygJedzenie ostryg Jedną z potraw, które mogą nam sprawić problem przy ich jedzeniu są ostrygi, czyli popularnie zwane w Polsce małże. Często małże podawane są na gorąco, dlatego powinno się je jeść […]
  • Okonomyaki.Okonomyaki. Trafiła w moje ręce swego czasu książka Marcina Bruczkowskiego, pt.: "Bezsenność w Tokio". Autor przebywał w Japonii kilka lat i postanowił podzielić się swymi przeżyciami z czytelnikami. […]
  • Japoński smak.Japoński smak. Na każdej szerokości geograficznej możemy znaleźć jakieś ciekawe, inspirujące potrawy. Nie inaczej jest w Kraju Kwitnącej Wiśni. Kuchnia orientalna nie każdemu odpowiada, lecz na pewno […]
  • GotowceGotowce Jedzenie, które jest przygotowywane fabrycznie, przemysłowo, kojarzy się większości z nas z samym złem, jakie tylko może spotkać człowieka. Jednak jest w rzeczywistości tak, że istnieją na […]
  • Aromatyczna i smaczna kuchnia orientalnaAromatyczna i smaczna kuchnia orientalna Trzeba przyznać, że kuchnia polska, mimo iż stanowi naszą tradycję, zaczyna powoli odchodzić do lamusa. Jej smaki są już nam na tyle znane, że chętnie sięgamy po nowości. Coraz chętniej […]