Jeśli zależy nam na opracowaniu planu takiej diety,która będzie tania, możemy wyeliminować z niej właśnie mięso, oczywiście nie do końca. Warto jest jeść na przykład ryby raźna jakiś czas, albo owoce morza. Często zdecydowanie łatwiej i taniej jest jeść rzeczy,które można uznać za wegetariańskie, co przyniesie ulgę naszym kieszeniom, a także naszym żołądkom, dlatego czym prędzej zamiast wybierać kolejne mięso na kotlety, wybierzmy raczej twaróg, kaszę i inne produkty pochodzenia roślinnego. Rośliny strączkowa na przykład to świetne źródło białka, które jest dobre i występuje w nich w wielkich ilościach. Jeśli chcemy jeść ryby,które są zdrowe, możemy jeść po prostu filety, niekoniecznie od razu musimy kupować kosztownego łososia, krojonego i pakowanego w folie. Podobnie jest z drogim pstrągiem. Całkiem dobrze jest po prostu podać na obiad śledzie, które są zanurzone na przykład w śmietanie, jest to danie iście kojarzone z czasami komunizmu w Polsce, ale jest pożywne tak samo jak świeży pstrąg.

Podobne artykuły

  • Kuchnia orientalnaKuchnia orientalna Urozmaicona dieta to bardzo istotny czynnik dla zachowania zdrowia. Ale ma ona także inne znaczenie. W końcu kto lubi jeść ciągle to samo? Czy nie przyjemnie jest urozmaicić swoje posiłki […]
  • PierogarniePierogarnie Pierogi to danie typowo polskie. Pieróg oznacza potrawę wykonaną z ciasta, wewnątrz którego znajduje się dobry farsz. W Polsce szczególnie często podaje się w ramach farszu do pierogów […]
  • Gotowanie mięsaGotowanie mięsa Mięso do gotowania wybieramy takie, które ma dużo tkanek łącznych, które mają więcej substancji smakowych. Zawsze mięso wkładamy do zimnej wody, oczywiście niezależnie od potrawy. Mięso […]
  • Przeciwnicy kawyPrzeciwnicy kawy Przeciwnicy picia kawy twierdzą, że ten trunek działa jedynie źle na nasz organizm. Po pierwsze, kawa potrafi wypłukiwać z naszego organizmu magnez, wapn, a także działać rakotwórczo. Jest […]
  • Zachowanie wartości odżywczych warzyw przy gotowaniuZachowanie wartości odżywczych warzyw przy gotowaniu Przy gotowaniu koniecznie musimy pamiętać, aby zachować wszystkie wartości odżywcze warzyw. Aby zachować te wartości należy bardzo cienko obierać, krótko przed gotowaniem, nie przechowywać […]
  • OwoceOwoce Kobiety bardzo uwielbiają owoce w różnej postaci. Każda kobieta ma swój ulubiony owoc i najczęściej po niego sięga. Kobiety lubią jeść owoce naturalne albo wrzucają je do jogurtu. […]