Kupujemy kawałek schabu wieprzowego najczęściej w kawałku około osiemdziesiąt deko. Mięso myjemy i pozostawiamy na chwile aby woda się odsączyła. Mięso nacieramy czosnkiem a później różnymi przyprawami i wkładamy do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Możemy to wszystko zrobić wieczorem i pozostawić w lodówce na drugi dzień. Później ten kawałek mięsa smażymy na oleju z jednej i drugiej strony. Później kładziemy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na dwie godziny. Podczas pieczenia konieczne jest polewanie sosem aby mięso się nie przesuszyło. Przed końcem pieczenia należy poukładać kawałki sera żółtego i zapiec. Pieczeń kroimy na plastry i polewamy sosem, podajemy z frytkami i z tłuczonymi ziemniakami i surówka. Do takiej pieczeni musimy dodawać bardzo dużo przypraw, aby smakowała. Pieczeń możemy zrobić wcześniej a później ja tylko podgrzać i podać z serem żółtym. Bardzo dużo osób pieczeń podaje do frytek, ziemniaków ale też niektórzy podają do ryżu. Każdy z nas ma rożne smaki i każdemu inaczej smakuje.

Podobne artykuły

  • Psucie żywnościPsucie żywności Kiedy na naszym jedzeniu pojawia się zdradziecki kożuszek lub inna zawiesina, nie należy absolutnie spożywać takiego jedzenia, bo najczęściej może grozić to zatruciem. Aby zapobiegać […]
  • Jak przyprawić potrawyJak przyprawić potrawy Samo przyrządzanie potraw nie jest niekiedy tak ważne jak odpowiednie ich przyprawienie. Istnieją pewne zasady dotyczące odpowiedniego łącznie przypraw i używana tychże do odpowiedniego […]
  • A może tak sajgonka?A może tak sajgonka? Współcześni ludzie są bardzo zabiegani. Większość z nas nie ma czasu na robienie zakupów i dbanie o prawidłowo zdrowo zapełnioną lodówkę. Na ogół zadowalamy się fast foodami, czy też […]
  • Latte Macchiato – kawa z piankąLatte Macchiato – kawa z pianką Zwykła kawa mielona to przeżytek. Od bardzo dawna już znane są przepyszne napoje kawowe, które w połączeniu z mlekiem i innymi dodatkami tworzą wspaniałe dzieła. Na pewno są one słodkie i […]
  • Okonomyaki.Okonomyaki. Trafiła w moje ręce swego czasu książka Marcina Bruczkowskiego, pt.: "Bezsenność w Tokio". Autor przebywał w Japonii kilka lat i postanowił podzielić się swymi przeżyciami z czytelnikami. […]
  • Orientalny fast-foodOrientalny fast-food Szybkie dania są w Polsce coraz popularniejsze, co wynika zapewne z przyśpieszającego tempa życia, innego rytmu pracy, niekończącego się już jak w socjalizmie o 15.00, ale w interesie […]