Jeśli zabieramy się do gotowania rosołu wtedy musimy dodać do niego odpowiednie warzywa aby był smaczny. Koniecznie musi być marchew, pietruszka , por i seler. Natomiast co do kapusty zdania są podzielone i nie każdy stosuje ją do gotowania rosołu. Wiadomo ze jeśli jest w rosole różnorodne mięso wtedy rosół jest o wiele smaczniejszy. Zatem do rosołu dodajemy drób i wołowinę. Natomiast najlepiej na rosół nadaje się kura jest o wiele lepsza od kurczaka. Wiadomo ze najlepsza na rosół jest kura swojska ale nie każdy może ugotować taki rosół z kury. Najczęściej kupuje się w sklepie. Należy pamiętać ze sól jest to przyprawa bardzo ważna. Pieprz czarny ale nie mielony, ziele angielskie, liść laurowy, który nadaje rosołowi specyficzny aromat. Kostki rosołowe również się dodaje, ale jeśli rosół jest prawidłowo ugotowany wtedy takie kostki są zbyteczne. Rosół każdy z nas lubi i musimy go odpowiednio dobrze ugotować aby był smaczny. Bardzo ważne dla rosołu są przyprawy, które koniecznie musimy do niego dodać.

Podobne artykuły

  • Przeciwnicy kawyPrzeciwnicy kawy Przeciwnicy picia kawy twierdzą, że ten trunek działa jedynie źle na nasz organizm. Po pierwsze, kawa potrafi wypłukiwać z naszego organizmu magnez, wapn, a także działać rakotwórczo. Jest […]
  • Kuchnia orientalna tylko w wokuKuchnia orientalna tylko w woku Choć każdy Polak przepada za polską kuchnią, coraz chętniej czerpie z menu innych krajów i innych kultur, i to nie tylko tych zachodnich. Jedną z kuchni, które na dobre zadomowiły się w […]
  • Jedzmy mniej mięsaJedzmy mniej mięsa Jeśli chcemy naprawdę dobrze się odżywiać, zacznijmy inwestować w takie pożywienie, które nie zawiera zbyt wiele mięsa. Oczywiście potrzebę zjadania białka, jaka jest zakorzeniona w naszym […]
  • Jak przechowywać produktyJak przechowywać produkty Przechowywanie posiłków i produktów jest bardzo ważne i każdy z nas musi o tym pamiętać. Należy zawsze kupować świeże produkty. Natomiast egzotyczne produkty maja za sobą bardzo długą […]
  • Z dziada pradziada.Z dziada pradziada. Kiedyś, w dawnych czasach wypiekanie chleba było czymś normalnym praktycznie w każdym domu. Dzisiaj oczywiście sytuacja ma się zupełnie odwrotnie. Dzisiaj bowiem wypiekanie chleba to […]
  • Kuchnia orientalna – smaczna i lekkostrawnaKuchnia orientalna – smaczna i lekkostrawna Kuchnia orientalna każdego dnia zdobywa uznanie kolejnych narodowości. Staje się kuchnią coraz bardziej rozpoznawalną i popularną w wielu krajach. Dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź jest […]